2013. jún. 14.

Krumplifőzelék - anyu-féle

A kockára vágott burgonyát annyi vízben felrakjuk főni, amennyi ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, ha van: zellerszárral, erős paprikával. Amikor a krumpli megpuhul, hagymás-pirospaprikás rántással berántjuk, majd tejfölös-lisztes habarással behabarjuk, utóízesítjük.

Hagymás-pirospaprikás rántás:

az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, amit szintén pirítunk rajta, aztán lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük hideg vízzel. Az így elkészült hagymás-paprikás rántást öntjük a főzelékhez.

Tejfölös-habarás

tejfölt keverek ki liszttel/étkezési keményítővel, kevés vízzel, és pár kanálnyi meleg főzőlével (a hőkiegyenlítés végett). Az egészet összekeverem, és hozzáöntöm a fazék tartalmához. Egyszer kiforralom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...