2013. jún. 22.

Máglyarakás

  • 1/2 liter tej
  • 3 tojássárga
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dkg margarin

A fenti hozzávalókat egy edénybe kimérjük, majd felrakjuk a lángra melegedni - csak annyi ideig hagyjuk ott, míg a margarin megpuhul, és a cukor felolvad.


Kb. 6-7 db szikkadt zsemlét ujjnyi vastagságúra felvágunk, és az előzőleg összeelegyített keverékbe áztatjuk meg annyira, hogy puha legyen. (A zsemlék alja általában keményebb, így azt kicsit hosszabb ideig tunkoljuk a lébe.)

Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, az alját egy réteg zsemlével kirakjuk, megszórjuk mazsolával (melyet korábban rumba áztassunk meg), szórjuk meg darált dióval, majd ugyanezt a folyamatot ismételjük meg még egyszer: zsemle - mazsola - darált dió. (Nálunk két réteg fért el a tepsibe.)

Egy almát vékony szeletekre vágunk, és a darált dió tetejére rakjuk. Előmelegített sütőben, kb. fél óráig süssük.

A félretett 3 tojásfehérjét keményre felverjük, majd 3 kanál baracklekvárt keverünk bele, és a sütőből kivett tészta tetejére kenjük. Ezzel együtt még kb. 10-15 percre rakjuk vissza a sütőbe készre sülni.

Kihűlve igazán finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...