2013. szept. 1.

Meggy- és cseresznyeleves

2 liter vízből, cukor, fahéj, szegfűszeg, gyömbérpor, citrom felhasználásával szirupot készítek. Amikor már jól összefőttek az ízek, megmosott meggyet, cseresznyét adok hozzá, és forrásig főzöm.

Közben elkészítem a habarást:
Egy nagy tejfölt, és egy tasak pudingport csomómentesre keverem, öntök hozzá a forró gyümölcsléből, elkeverem, és az egészet a fazék tartalmához adom. Egyszer kiforralom, és hűtve tálalom.

Megjegyzés:
tejföl helyett joghurt, tejszín
pudingpor helyett liszt, étkezési keményítő
vegyesen is elkészíthetem vagy akár csak meggy, csak cseresznye is lehet
cukor helyett édesítőszer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...