A recept forrása: Urban:Eve
kb. egy kg alma
2-3 ek. lekvár
fahéj, csipet só
3 ek. kristálycukor
20 dkg liszt
10 dkg margarin + a tetejére
A sütőt előmelegítjük, egy tűzálló formát kikenünk zsiradékkal. Az almát megtisztítjuk, kockára vágjuk.
A kizsírozott formába halmozzuk az almát, megszórjuk fahéjjal és hozzáadjuk a lekvárt, jól összeforgatjuk.
A kristálycukrot, csipet sót, lisztet egy tálba kimérjük és hozzáadjuk a kis kockára vágott margarint. Kézzel morzsás állagúra nyomkodjuk szét. Ha megvan, elosztjuk az almán. A tetejére margarin darabokat csipkedünk és betoltjuk a forró sütőbe.
Pirulásig sütjük, ez kb. 30-35 perc.
Tapasztalataim:
Fél adaggal csináltam, evőkanállal mértem ki a hozzávalókat (úgy nagyjából sikerült csak), de megsülés után így is pillanatok alatt elfogyott! :)
Isteni a látványa és illata, amikor az alma leve bugyog ki sülés közben a morzsa alól! :)
További ötletek:
más gyümölccsel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.