2013. dec. 21.

Almás morzsa

A recept forrása: Urban:Eve

kb. egy kg alma
2-3 ek. lekvár
fahéj, csipet só
3 ek. kristálycukor
20 dkg liszt
10 dkg margarin + a tetejére

A sütőt előmelegítjük, egy tűzálló formát kikenünk zsiradékkal. Az almát megtisztítjuk, kockára vágjuk.

A kizsírozott formába halmozzuk az almát, megszórjuk fahéjjal és hozzáadjuk a lekvárt, jól összeforgatjuk. 

A kristálycukrot, csipet sót, lisztet egy tálba kimérjük és hozzáadjuk a kis kockára vágott margarint. Kézzel morzsás állagúra nyomkodjuk szét. Ha megvan, elosztjuk az almán. A tetejére margarin darabokat csipkedünk és betoltjuk a forró sütőbe.

Pirulásig sütjük, ez kb. 30-35 perc.

Tapasztalataim:
Fél adaggal csináltam, evőkanállal mértem ki a hozzávalókat (úgy nagyjából sikerült csak), de megsülés után így is pillanatok alatt elfogyott! :)

Isteni a látványa és illata, amikor az alma leve bugyog ki sülés közben a morzsa alól! :)

További ötletek:
más gyümölccsel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...