2 db tojás
kevés só
pici ecet
Egy kisebb fazékban sós-ecetes vizet rakok fel forrni. Amikor a víz lobogni kezd, a tojást egy kicsi tányérra vagy pohárba ütöm és óvatosan erről csúsztatom a vízbe azt.
2-3 percig hagyom főni, majd óvatosan, szűrőkanállal kiemelem a vízből, tányérra szedem.
Akkor jó, ha a tojást kettévágva a sárgája kifolyik - ilyenkor lehet tunkolni is. Reggelire-vacsorára vagy feltétként főzelékre is lehet kínálni!
Tapasztalataim:
A fehérjének köpenyként kell körbefogni a sárgátját, nem szabad, hogy a sárgája szétfolyjon a vízben, mert akkor nem lesz jó. Egyszerre kb. 2 tojást tegyünk a vízbe, nehogy elhűljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.