2013. dec. 3.

Buggyantott tojás

2 db tojás
kevés só
pici ecet

Egy kisebb fazékban sós-ecetes vizet rakok fel forrni. Amikor a víz lobogni kezd, a tojást egy kicsi tányérra vagy pohárba ütöm és óvatosan erről csúsztatom a vízbe azt.

2-3 percig hagyom főni, majd óvatosan, szűrőkanállal kiemelem a vízből, tányérra szedem.

Akkor jó, ha a tojást kettévágva a sárgája kifolyik - ilyenkor lehet tunkolni is. Reggelire-vacsorára vagy feltétként főzelékre is lehet kínálni!

Tapasztalataim:
A fehérjének köpenyként kell körbefogni a sárgátját, nem szabad, hogy a sárgája szétfolyjon a vízben, mert akkor nem lesz jó. Egyszerre kb. 2 tojást tegyünk a vízbe, nehogy elhűljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...