gesztenyemassza
rum/rumaroma
étcsokoládé
olaj
A gesztenyemasszát kevés rummal összegyúrjuk. Az étcsokoládét egy nyeles lábasban némi olajjal felolvasztjuk, de vigyázva, hogy ne égjen meg.
Az ízesített gesztenyemasszából rudat, golyót vagy nyelvet formázunk, csokiba belemártjuk, és hideg helyre tesszük dermedni.
Tapasztalataim:
A recept címe ugyan "Gesztenye nyelv", de sajnos nekem nincs olyan kézügyességem e tekintetben, mint anyunak, így én rudat vagy golyót készítek. Ha nagy ritkán sikerült is "nyelvet készítenem", az is csak árnyéka lehet annak, amit anyu csinál.
Végülis aztán mindegy, hogy ki-milyenre formázza, a lényeg a végeredmény csokival bevonva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.