1 csomag szárazbab
2 szál kolbász
3 sárgarépa
3 fehérrépa
4-5 közepes krumpli
negyed cikk karalábé és zeller
vöröshagyma, fokhagyma
só, bors, chili
A babot a csülökkel együtt babérlevéllel ízesített vízben felrakjuk főni. Amikor a csülök megpuhult, kivesszük a vízből, darabokra vágjuk, és felhasználásig félrerakjuk.
A vízben levő babhoz (ekkor már legyen félig puha) hozzáadjuk az eldarabolt zöldségeket - répákat, vöröshagymát, fokhagymát, karalábét, zellert. Mikor a zöldségek félig megpuhultak, a kockára vágott krumpli következik.
A krumpli megpuhulása után kerül bele a karikára vágott kolbász, az előzőleg feldarabolt és vízből kivett csülök, és a fűszerek, ízesítők. Ekkor már készre főzzük.
Természetesen a címhez méltóan mindez bográcsban készült, kb. 3 óra leforgása alatt.
A vízben levő babhoz (ekkor már legyen félig puha) hozzáadjuk az eldarabolt zöldségeket - répákat, vöröshagymát, fokhagymát, karalábét, zellert. Mikor a zöldségek félig megpuhultak, a kockára vágott krumpli következik.
A krumpli megpuhulása után kerül bele a karikára vágott kolbász, az előzőleg feldarabolt és vízből kivett csülök, és a fűszerek, ízesítők. Ekkor már készre főzzük.
Természetesen a címhez méltóan mindez bográcsban készült, kb. 3 óra leforgása alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.