a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
6 dkg porcukor
1 dl langyos tej
3 tojássárga
a habhoz:
5 tojásfehérje
50 dkg kristálycukor
kókuszreszelék
Az élesztő felfuttatása nélkül a tésztához valókat összegyúrjuk, rúddá formázzuk, és két részre vesszük. Kinyújtjuk egyenként.
A tojásfehérjét a kristálycukorral gőz felett habosra verjük, majd elfelezzük ezt a krémet, és megkenjük vele a kinyújtott lapokat. Megszórjuk bőven kókuszreszelékkel, és feltekerjük a hosszabbik oldalán úgy, hogy a rövidebbik széleit egy kicsit behajtjuk.
A feltekert tésztából ujjnyi csíkokat vágunk, alufóliával kibélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Tapasztalataim:
Nagyon egyszerű aprósütemény minden alkalomra, hisz az élesztőt fel sem kell futtatni, ráadásul a tésztát sem kell pihentetni.
Az összegyúrt tésztát felhasználásig hűtőbe tároljuk, ha nem akarjuk azonnal a habbal betölteni.
További ötletek:
dióval meghintve - diós habtekercs
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.