2013. dec. 11.

Kókuszos habtekercs



a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
6 dkg porcukor
1 dl langyos tej
3 tojássárga

a habhoz:
5 tojásfehérje
50 dkg kristálycukor

kókuszreszelék

Az élesztő felfuttatása nélkül a tésztához valókat összegyúrjuk, rúddá formázzuk, és két részre vesszük. Kinyújtjuk egyenként.

A tojásfehérjét a kristálycukorral gőz felett habosra verjük, majd elfelezzük ezt a krémet, és megkenjük vele a kinyújtott lapokat. Megszórjuk bőven kókuszreszelékkel, és feltekerjük a hosszabbik oldalán úgy, hogy a rövidebbik széleit egy kicsit behajtjuk.

A feltekert tésztából ujjnyi csíkokat vágunk, alufóliával kibélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Tapasztalataim:
Nagyon egyszerű aprósütemény minden alkalomra, hisz az élesztőt fel sem kell futtatni, ráadásul a tésztát sem kell pihentetni.

Az összegyúrt tésztát felhasználásig hűtőbe tároljuk, ha nem akarjuk azonnal a habbal betölteni.

További ötletek:
dióval meghintve - diós habtekercs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...