2013. máj. 3.

Dobos torta tésztája

5 db laphoz:

10 db tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kb. 5 dkg cukorral kemény habbá, majd a sárgáját a maradék cukorral (15 dkg) habosra felverjük.

A kész sárga masszához keverünk egy kevés fehérjét, majd utána a lisztet a fehérjével váltogatva fokozatosan adagoljuk hozzá. 

Lezsírozott tepsi hátán, előmelegített sütőben, két egész lapot, és egy fél lapot (fél tepsirevalót) sütünk belőle.
Megsülés után a két egész lapot félbevágjuk, így lesz összesen 5 lap, melyet krémmel töltünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...