2013. máj. 17.

Rizsleves

1 fej vöröshagyma
pár marék rizs
olaj, só, bors
pirospaprika, kömény
lecsókolbász

Apróra vágott vöröshagymát pirítok nagyon kevés olajon, majd hozzáadok pár marék rizst (attól függ, hogy mennyi levest szeretnék készíteni), és ezzel is pirítom kevés ideig. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával, elkeverem visszarakom a lángra, majd felöntöm vízzel. Ízesítem: só, bors, kömény, egyéb fűszerek.

Addig főzöm, amíg a rizs majdnem puha lesz - ilyenkor karikára vágott lecsókolbászt rakok hozzá, és készre főzöm vele a levest.

Egyszerű, gyors!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...