2013. máj. 13.

Verdens beste őszibarackos-vaníliás krémmel

A recept forrása: Alíz konyhája

a tésztához:
12,5 dkg margarin
12,5 dkg + 20 dkg kristálycukor
12,5 dkg liszt
4 tojás
4 ek. tej
1 sütőpor

a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
12,5 dkg margarin
5 ek. porcukor
2-3 db őszibarack vagy befőtt

 A tojásokat szétválasztjuk. 12,5 dkg kristálycukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, és végül a sütőporos lisztet. Egyneművé dolgozzuk. Alufóliával bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.

A 4 tojásfehérjét 20 dkg kristálycukorral kikeverjük, és az előzőleg tepsibe simított masszára halmozzuk, egyenletesen elkenjük rajta.

Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, szép lassan sütjük meg a tésztát. Megsülés, és kihűlés után függőlegesen kettévágjuk.

Közben elkészítjük a krémet:

4 dl tejből pudingot készítünk. A fél kocka margarint kikeverjük a porcukorral, majd a puding kihűlése után ahhoz hozzáadjuk, összedolgozzuk.

Az őszibarackot kockákra vágjuk.

A függőlegesen kettévágott tészta egyik felére kenjük a vaníliás krémet, az őszibarackot pedig sorban a krém tetejére halmozzuk. A tészta másik felét ráhelyezzük, és hideg helyre rakjuk. Pár óra múlva szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...