2013. máj. 28.

Mogyorókrémes csókok

A recept forrása: Delikát

2 tojás
8 dkg margarin
2 ek. cukor
7,5 dkg mogyorókrém + az összeragasztáshoz
2 ek. keserű kakaópor
1 tk. sütőpor
12,5 dkg liszt
csipet só


A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, a cukrot és az olvasztott margarint összekeverjük. A lisztet, a kakaóport, a mogyorókrémet és sütőport is összekeverjük, majd a két keveréket géppel összedolgozzuk, végül a csipet sóval felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk a masszába.

1 órára hűtőbe rakjuk, majd ennek elteltével sütőpapíros tepsibe tesszük a masszából vizes kézzel formált kis gombócokat.

Fél órára újból hűtőbe kerülnek, majd onnan kivéve 175 fokon megsütjük őket.

Ha kihűltek, kettévágjuk a tésztát, megkenjük őket mogyorókrémmel, és visszahelyezzük a tetejüket.

Hűtőbe kerülnek fogyasztásig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...