2013. máj. 21.

Zöldbab tokány

fél kg csíkozott hús
1 kg zöldbab
1-2 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika, majoránna, egyéb fűszer
tejföl - liszt/étkezési keményítő

Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a feldarabolt húst, amit fehéredésig sütök. Fűszerezem borssal, majoránnával, megszórom pirospaprikával. Sózom, felöntöm kevés vízzel, és félig puhára főzöm. 

Ha félig puha, hozzáöntöm a fagyasztott zöldbabot, és az egészet készre főzöm - közben kóstolgatom, fűszerezem. A legvégén tejföllel és liszttel kicsit besűrítem (tejfölt + lisztet keverek ki, és a tokányhoz öntöm, egyszer kiforralom.)

Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...