2013. ápr. 8.
Cukorborsóleves
2 sárgarépa
1 fehérrépa
fél zellergumó
kb. fél kg zöldborsó
1 vöröshagyma
só, bors, petrezselyem
fokhagyma
a rántáshoz:
olaj, liszt, pirospaprika
hideg víz
a nokedlihez:
liszt, tojás, só, petrezselyem
Vizet forralok, majd belerakom a feldarabolt répákat, zellergumót, az egész vöröshagymát, sót, borsot, fokhagymát. Amikor puhulni kezd a zöldség, a zöldborsót és a petrezselymet is hozzáteszem. Puhára főzöm, és berántom: olajat hevítek, megszórom liszttel, pirítom rajta, lehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával, elkeverem csomómentesre, és felöntöm hideg vízzel. Beleszűröm a levesbe. Kiforralom.
Gazdagíthatom nokedlivel - puhára főzöm a levesben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.