1 egész tojás
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
pici cukor
1 ek. porcukor
6 ek. olvasztott margarin
1 citrom héja
tej, csipet só
a tetejére:
1 dl tej
egy tasak vaníliás cukor
Az élesztőt fél dl tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
A liszthez adagoljuk az alábbi hozzávalókat
- egy egész tojás
- egy tojássárga
- egy ek. porcukor
- egy citrom reszelt héja
- csipet só
- a felfuttatott élesztő
- 6 ek. olvasztott, de nem forró margarin
és annyi tej, hogy lágy tésztát kapjunk.
Jól begyúrjuk, cipóvá formázzuk, és meleg helyen 2x kelesztjük. Amikor másodszorra is megkelt, átgyúrjuk, rúddá formázzuk, és elosztjuk 3 részre. A 3 részből 3 hosszú rudat készítünk, és összefonjuk őket.
Kikent tepsibe fektetjük a fonott kalácsot, és lekenjük a tetejét a maradék tojássárgával. A tepsibe még hagyjuk egy keveset kelni, aztán előmelegített sütőben - kis lángon - pirosra sütjük.
A sütés végén 1 dl tejben elkevert vaníliás cukorral locsoljuk meg a tetejét, és még visszatesszük picit sülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.