fél kg kockázott sertéshús
1-2 fej vöröshagyma
olaj - pirospaprika
fűszerek, só, bors
paprika, paradicsom (ha van)
zöldborsó
Aprított hagymát olajon megpirítunk, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a kockázott húst, elkeverjük, visszarakjuk a tűzre, fűszerezzük, adunk hozzá paprikát, paradicsomot (ha van), vagy felöntöm kevés vízzel.
Amikor félig puha a hús, hozzáadjuk a zöldborsót (tetszés szerinti mennyiségűt), és ezzel együtt készre főzzük - közben kóstolgatjuk, fűszerezzük. (Ha nagyon híg lenne a szaftja, akkor kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel vagy liszttel besűrítjük, és egyszer kiforraljuk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.