2013. ápr. 27.

Zúzapörkölt

fél kg csirkezúza
1-2 fej vöröshagyma
olaj - pirospaprika
fűszerek

Kuktában vagy lábasban olajat hevítek, a vöröshagymát apróra kockázva megpirítom rajta, majd a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, és belerakom az előkészített, megmosott, eldarabolt zúzát. Visszahúzom a lángra, kevés vizet öntök alá, és fűszerezem. Addig főzöm, míg meg nem puhul. Rizzsel, nokedlivel tálalom.

Ha kuktában főzöm, miután megpirítottam a hagymát, ráraktam a zúzát, fűszereztem, és felöntöttem kevés vízzel, lezárom, és csak időnként nézek rá, hogy puha-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...