Kb. 25 dkg porcukorból és 30 dkg margarinból vajas krémet készítünk - kihabosítjuk a két hozzávalót.
4 tojásból piskóta tésztát készítünk, melyet megsütés, és kihűlés után darabokra tépkedünk egy nagy tálba. Hozzáadjuk a vajas krémet, piros ételszínezéket, rumot vagy rumaromát. Kézzel összegyúrjuk - az a lényeg, hogy egybefüggő massza legyen belőle. (Érdemes készítés közben kóstolgatni, hogy elég ízes-e.)
A vajas krémet nem muszáj egyben hozzáadni, apránként jobb, mert gyúrás közben látjuk inkább, hogy mennyit vesz még fel a piskóta.
Az így elkészült tölteléket használjuk fel a Puncstorta elkészítésénél is, de ebből a masszából készíthetünk golyókat is, melyet bevonva papírkapszliba tálalhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.