a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
6 dkg porcukor
1 dl langyos tej
3 tojássárga
a krémhez:
5 tojásfehérje
50 dkg cukor
Az alapanyagokból tésztát gyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a lisztbe. A margarint is összegyúrás előtt csipkedjük a liszt köré.
Két részre osztjuk a cipóvá formázott tésztát. Aki kisebb tekercseket szeretne, három részre is oszthatja.
A krémet elkészítjük:
5 tojásfehérjét 50 dkg cukorral gőz felett, robotgéppel kemény habbá verjük, majd a téglalap-alakúra kinyújtott tésztákat megkenjük a krémmel. Rövidebbik oldalán behajtjuk, majd feltekerjük a hosszabbik felétől kezdve, mint a bejglit (két feltekert rúdunk lesz). Ujjnyi darabokra vagdossuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk.
Előmelegített sütőbe megsütjük - kissé piros legyen a teteje.
Tapasztalataim:
Az összegyúrt tésztát felhasználásig érdemes hűtőbe tárolni, ha azonnal nem tudjuk betölteni a krémmel.
További ötletek:
kókusz - kókuszos habtekercs
dió - diós habtekercs
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.