2013. ápr. 13.

Habtekercs



a tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
6 dkg porcukor
1 dl langyos tej
3 tojássárga

a krémhez:

5 tojásfehérje
50 dkg cukor

Az alapanyagokból tésztát gyúrunk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a lisztbe. A margarint is összegyúrás előtt csipkedjük a liszt köré. 


Két részre osztjuk a cipóvá formázott tésztát. Aki kisebb tekercseket szeretne, három részre is oszthatja.


A krémet elkészítjük:

5 tojásfehérjét 50 dkg cukorral gőz felett, robotgéppel kemény habbá verjük, majd a téglalap-alakúra kinyújtott tésztákat megkenjük a krémmel. Rövidebbik oldalán behajtjuk, majd feltekerjük a hosszabbik felétől kezdve, mint a bejglit (két feltekert rúdunk lesz). Ujjnyi darabokra vagdossuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk.

Előmelegített sütőbe megsütjük - kissé piros legyen a teteje.


Tapasztalataim:

Az összegyúrt tésztát felhasználásig érdemes hűtőbe tárolni, ha azonnal nem tudjuk betölteni a krémmel.

További ötletek:
kókusz - kókuszos habtekercs
dió - diós habtekercs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...