a tészta:
6 tojás
6 ek. porcukor
1 dl olaj
6 ek. liszt
2 ek. kakaópor
fél csomag sütőpor
a krém:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 dl tej
2 tasak tejszín ízű pudingpor
1 ek. őrölt kávé
1 ek. kakaópor
csokimáz a tetejére
A 6 tojássárgát kikeverem a 6 ek. porcukorral, majd hozzáadom az olajat, a sütőporos lisztet, a kakaót, és végül a felvert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben, kibélelt tepsiben tűpróbáig sütöm. Kihűtöm.
A krémhez az 5 dl tejben megfőzöm a két tasak pudingport, majd a margarint kikeverem a porcukorral. Amikor a pudingpor meghűl, akkor hozzáadom a margarinos krémhez, összevegyítem, és két részre osztom. Az egyikbe 1 ek. őrölt kávét, a másikba 1 ek. kakaóport keverek.
A kihűlt piskótára kenem először az őrölt kávés krémet, majd a kakaós krémet. Csokimázzal bevonom a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.