koktélparadicsom vagy gerezdekre vágott paradicsom
2 tojás
só, bors
majoránna vagy más zöldfűszer
olaj
A felhevített olajra dobom a koktél- vagy feldarabolt paradicsomokat, kicsit pirítom rajta. Két tojást felverek, ízesítem sóval, borssal, fűszerekkel, és ráöntöm a sült paradicsomokra. Addig sütöm, míg megszilárdul az alja, de a teteje még kicsit nedves - érdemes közben összehúzogatni a rántottát, hogy a tetején maradt felvert tojás is megsüljön, illetve hogy mindenhol érje a hő.
Fehér kenyérrel isteni, de szoktam zsemlébe is rakni, s szendvicsként fogyasztjuk. Ne használjunk túl sok paradicsomot, mert elsavanyíthatja a rántottát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.