2013. márc. 15.
Töltött paprika
(tv paprika)
1 liter paradicsompüré
70 dkg darált hús
15 dkg rizs
1 tojás
zöldpaprika
olaj
liszt
só, bors
cukor
bazsalikom
A rizst félig megfőzöm:
Olajon megpirítom a rizst, majd felöntöm annyi vízzel, amennyi a rizs - ezt úgy állapítom meg, hogy a kimért rizst egy pohárba töltöm, és ugyanennyi vizet veszek. Sózom.
A darált húst összegyúrom a félig főtt rizzsel, a tojással, a sóval, és fűszerekkel.
A paprikákat megtisztítom, kicsumázom, vízzel leforrázom, és belerakom a hústölteléket (nem muszáj paprikákat tölteni).
Rántást készítek, felöntöm a paradicsompürével, vízzel, sózom, borsozom, és felforralom. Amikor felforrt, a töltött paprikákat belehelyezem, és ha marad még húsmassza, akkor gombócokat formálok belőle - ezeket is a mártásba rakom. Közben megkóstolom a levet, és fűszerezem, ha kell: cukor, bazsalikom, só, bors - zöldpaprika, hogy csípős legyen.
Kb. egy óra alatt megpuhul a gombóc, de érdemes ránézni, hogy valóban megfőtt-e.
Főtt krumplival tálalom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.