2013. márc. 31.

Gulyásleves

40 dkg kockára vágott sertés- vagy marhahús
1 vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 karalábé
1 zellergumó
krumpli
zöldpaprika
paradicsom
pirospaprika, köménymag, só, bors
babérlevél
olaj

Zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, és a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, és beletesszük a kockára vágott húst. Megforgatva rajta, mellédobjuk a zöldpaprikát, és a feldarabolt zöldségeket.

Felengedjük 2 liter vízzel, beletesszük a fűszereket, fedő alatt főzzük. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és ezzel készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...