2012. dec. 16.

Bejgli (alaptészta)

56 dkg liszt
21 dkg margarin
2 dkg élesztő
6 dkg porcukor
2 dl tej

A hozzávalókat kimérjük. Az élesztőt nem kell felfuttatni. A tej kivételével az összes alapanyagot összemorzsoljuk, majd apránként gyúrjuk össze a tejjel. Rugalmas tésztát kell kapnunk, melyet kisodrunk hosszú rúdra, és fél órát pihentetjük.

4 részre osztjuk, és kinyújtva megtöltjük bejgli-töltelékkel, majd feltekerjük és a tetejét lekenjük tojássárgával. Amikor a tojássárga rászáradt, akkor tojásfehérjével kenjük le, de nem kell felverni. 

Érdemes ilyenkor egy éjszakát pihentetni, mielőtt sütjük. Másnap előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsül a beigli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...