2012. dec. 2.

Zöldbableves - anyu-féle

1/2 kg zöldbab
néhány krumpli
1 közepes fej vöröshagyma
zöldpaprika
fokhagyma, babérlevél
só, bors

zsiradék
liszt
pirospaprika

tejföl + liszt (ha tejfölösen szeretnénk)

A krumplit egy fazékba feltesszük főni a vöröshagymával, zöldpaprikával együtt, majd ha felforrt, akkor tesszük bele a zöldbabot, sót, borsot, fokhagymát, babérlevelet. Ha megpuhult, berántjuk: zsiradékot forrósítunk, megszórjuk liszttel, kavargatjuk, majd a tűzről lehúzva pirospaprikával meghintjük és felöntjük hideg vízzel. A leveshez öntjük, kiforraljuk. Utóízesítjük a levest.

Ha tejfölösen szeretnénk elkészíteni, akkor a berántás után kikeverünk vízzel egy kis tejfölt, és lisztet csomómentesre (de nem sokat), majd hozzáadjuk a fazék tartalmához. Kicsit összerottyantjuk, és már kész is. Ecetet is adhatunk hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...