2012. dec. 11.

Rakott zöldbab

egy kg mirelit zöldbab
egy csésze rizs (kb. 2,5-3 dl)
60-70 dkg darált hús
egy nagy fej vöröshagyma
2-3 babérlevél
só, bors
olaj
fokhagyma
(Húsvarázs)

Felteszek egy nagy fazékban vizet forrni, majd ha forr, sózom, és a kilós zöldbabot nem túl puhára megfőzöm benne; utána leszűröm.

Félig megfőzöm a rizst. Egy lábasban olajat forrósítok, beleöntöm az egy csészényi rizst, pirítom, majd felöntöm egy csészényi forró vízzel, elkeverem, sózom-borsozom-fokhagymával ízesítem, és ha felforrt, takarékra kapcsolva puhulásig főzöm.

Egy másik lábasban szintén olajat hevítek, a felkockázott vöröshagymát megpirítom rajta, majd a darált húst is hozzáadom és fehéredésig továbbpirítom. Ezután fűszerezem: só, bors, (Húsvarázs), fokhagyma, egyéb fűszerek, és felöntöm egy pici vízzel. Készre főzöm,

Összeállítom a rakott zöldbabot:
A zöldbab felét a tepsi aljára simítom, rá az összekevert hús és rizs felét, aztán megkenem tejföllel, utána a maradék zöldbab következik, megint hús-rizs keveréke, és a tetejére tejfölt teszek (Esetleg ha van, akkor még reszelt sajttal szórom meg.)

Betolom az előmelegített sütőbe, kb. egy óra alatt összesül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...