2012. dec. 31.

Amerikai krémes

a tésztához:
7 tojássárga
1 tasak sütőpor
20 dkg liszt
2 ek. kakaó
20 dkg cukor
13 kanál víz

a krémhez:
7 tojásfehérje
3 ek. cukor
2 csomag vaníliás puding
fél liter tej

a tetejére:
1 csomag csokireszelék
4 dl habtejszín

A tészta hozzávalóit kikeverjük és egy kivajazott tepsiben megsütjük.

A pudingot megfőzzük a fél liter tejben, majd ha kihűlt, akkor hozzákeverjük a cukorral keményre felvert tojásfehérjét. A masszát rásimítjuk a megsült tésztára és öt percre visszatesszük a sütőbe.

A habtejszínt kemény habbá verjük és rátesszük a kihűlt krémre. Csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.

A süteményt a Küldd el a recepted! 2011. májusában megjelent számának azonos nevű receptje alapján készítettem el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...