2012. dec. 6.

Uborkasaláta

kígyóuborka
fokhagyma
zöldpaprika
só, bors
pirospaprika
ecet - cukor - víz

A kígyóuborkát megmosom, majd uborkareszelőn vékonyra leszelem és besózva állni hagyom. 30 percre magára hagyom, majd kinyomkodva átteszem egy tálba, vékony karikára vágott zöldpaprikát, aprózott fokhagymát, borsot és pirospaprikát rakok rá. Ecetből, cukorból és vízből ecetes levet készítek és ráöntöm a befűszerezett uborkára, jól elkeverem és megkóstolom, hogy kell-e még bele valami. Ha nem, akkor felhasználásig hűtőbe tárolom.

Megjegyzés: tejfölös verzióban is készítjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...