2012. dec. 2.

Tárkonyos raguleves



fél kg színhús (csirkemell/sertés/etc.)
egy fej vöröshagyma
vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba, borsó)
tejföl, liszt, olaj
só, bors, tárkony

a nokedlihez:
liszt
egy tojás
csipet só

A húst felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk.

A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, rátesszük a feldarabolt húskockákat, fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz tesszük. Együtt tovább pirítjuk. Sózzuk, felengedjük vízzel, tovább főzzük. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal.

Ha megpuhultak a levesben levő zöldségek és a hús, akkor tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, és hozzáadunk egy kevés főzőlevet - ezzel is elkeverjük, és belezuttyantjuk az egészet a levesbe. 

Egy tojást, csipet sóval, és annyi liszttel keverünk ki, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Ilyenkor utóízesíthetjük a levest. Ha megfőtt a galuska, már kész is a leves, és tálalható!

Tapasztalataim: 
Ezt a levest még mi találtuk a férjemmel egy internetes oldalon évekkel ezelőtt - már nem tudom melyiken -, és annyira megízlett nekünk, hogy megosztottam anyuval is. A tárkony savanykássága miatt az egész családban sikert aratott, és azóta is gyakran részét képezi az ebédeknek.

Aszerint, hogy kinek-milyen alapanyaga van otthon, lehet bele tenni más zöldséget is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...