2012. dec. 27.

Hókifli

25 dkg margarin
25 dkg liszt
1-2 tasak vaníliás cukor
fél csipet só
1 tojássárga
(fél tk. rum vagy konyak)
(25 ml tejföl vagy tej)

(vaníliás)porcukor

A margarint, lisztet, sót, vaníliás cukrot, tojássárgát elkezdjük összedolgozni, és még mielőtt összeállna, adjuk hozzá a rumot vagy konyakot. Ha nem állna össze, akkor tehetünk hozzá tejet vagy tejfölt, de csak nagyon keveset, hogy ne legyen lágy a tészta! Ha megvan, folpackba vagy alufóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. (nálam mélyhűtőbe került)

A pihentetés után a tésztából hosszú nem túl vékony rudakat sodrunk, kb. 8 cm hosszúra vagdossuk őket és a két végüket lehajtjuk kifliformájúra. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Még forrón meghintjük vaníliás porcukorral a kifliket!

Ebből a mennyiségből nekem két tepsivel lett.

A süteményt a desszert.eu oldalán található Klasszikus hókifli alapján készítettem el, némi változtatással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...