2012. dec. 21.

Császármorzsa

10 dkg búzadara
7 g liszt
2,5 dl tej
1 tk. vanília aroma vagy 1 tasak vaníliás cukor
3 db tojássárga
3 db tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
citromhéj vagy narancshéj

a sütéshez:
vaj vagy margarin

a díszítéshez:
porcukor
lekvár

A lisztet és a búzadarát elkeverjük, ráöntjük a tejet és egy órát hagyjuk állni, hogy a dara jól megszívja magát.

Miután letelt az egy óra, a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a tejes masszához. Végül az egy csipet sóval keményre felvert fehérjét adjuk hozzá. Lazán, de óvatosan forgatjuk bele, hogy ne törjön szét a hab.

Ha egynemű lett az egész, akkor vajjal vagy margarinnal kikent teflonos serpenyőbe öntjük a masszát. Fakanállal óvatosan kevergetjük, míg kisebb darabokra, morzsákra szétesik. Ha kisült, porcukorral megszórjuk és lekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...