2012. dec. 3.

Tojásos nokedli

liszt
tojás
só, bors
olaj

Vizet forralok egy fazékban sóval és olajjal. Közben elkészítem a nokedlit: egy tálba lisztet, 1-2 tojást, sót teszek és annyi vizet öntök rá, hogy kikeverve nyúlós állagú galuskasűrűségű massza legyen. Nokedliszaggatóval adagonként elkészítem.

Olajat forrósítok, és felverem a tojásokat sóval és borssal. A felhevült olajon átmelegítem a nokedlit, majd a felvert tojásokat ráöntöm, és összesütöm az egészt.

Savanyúsággal vagy fejes salátával tálalom.

Megjegyzés: 50 dkg lisztből készült nokedlihez 5-6 felvert tojást számítok, de minél több tojást használok, annál finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...