2012. dec. 1.

Hagymás máj


csirkemáj
vöröshagyma
zöldpaprika
olaj
só, bors
fokhagyma
majoránna

A csirkemájat vékony csíkokra vágom. A hagymát fölaprítom. A zöldpaprikát előkészítem. Olajat forrósítok, a kockára vágott hagymát, és a karikára vágott zöldpaprikát rádobom, és összeforgatva megpárolom. Rárakom a májat, és megborsozom.

Nem kell sokáig sütni. A lényeg, hogy ne maradjon véres - ezt könnyen ellenőrizhetjük: ha kiveszünk egy darab májat, és kettévágva élénk színe van. Sózni nem szabad sütés közben. Amikor megsült, meghintem majoránnával, és reszelek rá fokhagymát. Tányérokba szedem, sózom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...