2013. febr. 2.

Belga csokitorta

A recept forrása: Alíz konyhája

3 tojás
fél bögre liszt
fél bögre kristálycukor
1 tasak sütőpor
2 pohár joghurt
3 ek. keserű kakaó
2 ek. méz
15 dkg margarin
2 tábla étcsoki

Gőz felett felolvasztom a margarint és a csokit. A tojássárgákat a cukorral, joghurttal, kakaóval, mézzel, és a sütőporos liszttel összedolgozom, majd a végén beleforgatom a felvert tojásfehérjék kemény habját és a felolvasztott étcsokit.

Előmelegített sütőbe, kizsírozott vagy kibélelt tortaformába sütöm kb. 190 fokon. Amikor a teteje repedezik, kiveszem a sütőből, mert nem kell teljesen megsülnie belülről. Lágy lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...