2013. febr. 16.

Zöldbabfőzelék - anyu-féle

egy kg zöldbab
pár szem krumpli felkockázva
babérlevél
só, bors
fokhagyma

a rántáshoz:

olaj
liszt
pirospaprika

a habaráshoz:

liszt
víz
tejföl

Hideg vízbe felrakom főni a kockára vágott krumplit fokhagymával, sóval, babérlevéllel. Amikor felforrt, hozzáöntöm a zöldbabot és fűszerezem borssal. Ha a zöldbab puha, berántom, majd behabarom az ételt.


Rántás: olajat forrósítunk, megszórjuk liszttel, pirítjuk, majd a tűzről lehúzva pirospaprikával hintjük meg. Hideg víz hozzáadásával csomómentesre keverjük. Kiforraljuk, miután a fazék tartalmához adtuk.


Habarás: lisztet, vízzel, tejföllel és meleg főzővízzel keverek ki csomómentesre - hozzáadom a berántott ételhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...