2013. febr. 14.

Hamis Mozart torta

Az úgy volt, hogy a mindmegette.hu oldalról szerettük volna kipróbálni a Mozart torta III. süteményt, s ennek két szülinap kiváló apropója volt. A piskótával kezdtük - szépen megsütöttük, de mire másnap a krémmel betölthettük volna, anyám azt tapasztalta, hogy nagyon kemény a tésztája, így azt félrerakva, gyorsan készítettünk egy sima Piskóta tésztát - már korábban közöltem ennek a receptjét, így azt most nem írom be még egyszer. Az alábbi krémmel töltöttük be:


15 dkg ét tortabevonó (a krémbe és a díszítéshez)
6,5 dl tejszín
20 dkg csokis mogyorókrém (nutella-típusú)
egy csomag habfixáló
egy csomag vaníliás cukor
áfonya vagy bogyós gyümölcs dzsem

A piskótát keresztben háromfelé vágom. 

5 dkg ét tortabevonót felaprítunk. 2,5 dl tejszínt kimérünk, felforralunk, majd hozzáadjuk a csokit és a mogyorókrémet. Homogén állagúra keverjük és hidegre hűtjük. Amikor hideg, robotgéppel felverjük.

2,5 dl tejszínből, egy csomag vaníliás cukor és egy csomag habfixáló hozzáadásával kemény habot verünk.


A piskótát előkészítjük: Az alsó lapot megkenjük lekvárral, erre helyezzük a második lapot, melyet a felvert csokis-mogyorós krémmel kenünk meg. A krém tetejére simítjuk a keményre felvert cukros tejszínhabot, majd befedjük a harmadik piskótával.


A maradék 1,5 dl tejszínből habot készítünk és kívülről bevonjuk vele a tortát. Díszítésként a 10 dkg tortabevonóból csokiforgácsot készítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...