2013. febr. 26.

Rántásos rétes (alaptészta)

A bejegyzés csak a rántásos rétes tésztáját tartalmazza, rétestölteléket nem.

Először elkészítjük a rántást a lenti alapanyagokból - hagyjuk kihűlni.

15 dkg liszt
25 dkg margarin

A tésztához valókat összegyúrjuk:

30 dkg liszt
2 dl tejföl
1 tojás
csipet só

Ha megvan, vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a kihűtött rántással. Feltekerjük, mint a bejglit, és 5 részre vágjuk. Fél órát pihentetjük, miközben a töltelék is elkészülhet.

Ebből a mennyiségből 5 rúd rétes lesz. (A töltéshez egyenként kisodorjuk a tésztadarabokat, és a szokásos módon töltjük.)

A rétesek tetejét olajjal lekenjük mielőtt betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb. fél óra alatt készül el - szép piros legyen a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...