2013. febr. 18.

Húsos tészta

a pörkölthöz:
hagyma
olaj
pirospaprika
fél kg darált hús
só, bors
(Húsvarázs)
zöldfűszer

fél kg spagetti

olaj


tejföl

(sajt)

Pörköltalapot készítek: hagymát olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, szórok bele pirospaprikát és belerakom a darált húst. Felöntöm kevés vízzel. Ízesítem fűszerekkel és készre főzöm. A végén tejföllel behabarom.


A tésztát roppanósra főzöm olajos-sós vízben. 

Egy tepsit készítek elő - kikenem zsiradékkal: a tepsi aljára egy réteg spagettit terítek, rámerek a tejfölös-pörköltes raguból, majd ugyanezt a műveletet megismétlem addig, míg a hozzávalókból tart. A teteje tészta legyen, melyet tejföllel kenek meg a végén. Sajtot is reszelhetek rá!

Előmelegített sütőbe kb. 45 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...