2013. febr. 28.

Birkapörkölt

Ezt a pörköltet kuktában szoktuk készíteni, úgyhogy elő a kuktákkal, mert gyorsabb, és finomabb lesz az étel!

letisztított, kockázott birkahús
1-2 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
kevés víz
zöldpaprika
só, bors
fűszerek
(vörösbor)

Apróra vágom a vöröshagymát, olajban kissé megpirítom (nem kell teljesen, mert hosszabb időt tölt a kuktában, így mindenképpen összeesik), majd a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, és hozzáadom a húst. Kevés vízzel felöntöm, zöldpaprikával, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítem, és nagy lángon felforralom a lefedett kuktában. Amikor felforrt, takaréklángra veszem, és addig főzöm, míg puha nem lesz a hús.

Miközben fő, ránézek és megkóstolom, hogy elég ízletes-e - ha úgy gondoljuk, önthetünk hozzá egy kevés vörösbort!

Tetszés szerinti körettel tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...