2013. febr. 25.

Forgácsfánk

Ennél nem kell finomabb Forgácsfánk, én azt mondom. A recept a desszert.eu oldalról való - Csörögefánk néven fut:

a tésztához:
25 dkg liszt
1,5 dl tejföl
5 dkg vaj
2 gramm porcukor
csipet só
3 tojássárga

a sütéshez:
olaj

a tálaláshoz:
lekvár
porcukor

A tésztához valókat összegyúrjuk - ha ragadna, akkor adunk még hozzá lisztet, és cipóba dolgozzuk. Kb. 15 percre hűtőbe vagy hidegre tesszük.

Az olajat felforrósítjuk. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és felvagdossuk négyzetekre, vagy ahogy sikerül. Mindegyik közepébe késsel belevágunk egy csíkot, és a bemetszés két oldalán levő tésztát ebbe hajtjuk. Kicsit meghúzzuk hosszába, és a forró olajba aranybarnára sütjük.

Porcukorral és lekvárral tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...