2013. febr. 21.

Verdens beste vaníliakrémmel



A recept Alíz konyhájából való! Ezt a süteményt nagyon sokszor elkészítettük már, mert szereti a család!

a tésztához:

12,5 dkg margarin
12,5 dkg kristálycukor + 20 dkg kristálycukor
12,5 dkg liszt
4 tojás
4. ek tej
1 sütőpor

a vaníliás krémhez:

4 dl tej
1 vaníliás pudingpor
12,5 dkg margarin
5 ek. porcukor

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk. A 12,5 dkg kristálycukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a 4 tojássárgát, és a sütőporos lisztet - simára dolgozzuk. Egy alufóliával kibélelt tepsibe simítjuk ezt a sárga masszát.

20 dkg cukorral a 4 tojásfehérjét felverjük, és a sárga masszára simítjuk. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon, tehát alacsony hőmérsékleten szép lassan sütjük.


Ha kivettük a sütőből, és kihűtöttük, függőlegesen kettévágjuk.


Krém:

4 dl tejből és a vaníliás pudingporból pudingot főzünk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk a kettőt. Ezzel töltöm a tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...