2013. okt. 3.

Almakrémleves - tejtermék nélkül

5-6 db nagy alma
egész fahéj, szegfűszeg
cukor, citromlé

1-2 liter vizet teszek fel forrni egész fahéjjal, és szegfűszeggel, cukorral, és citromlével. Amikor forrni kezd a fűszeres lé, belerakom a kockára vágott almát, és puhára főzöm benne. Közben kóstolgatom, hogy elég ízletes-e.

Amikor kész van, botmixerrel krémleves-sűrűségűre leturmixolom, utóízesítem. Ha túl sűrű lenne: vizet adok hozzá, ha híg, akkor kevés liszttel/keményítővel elkevert vízzel besűrítem.

Finom, rostos almalevet kapunk, amit jól behűtve lehet fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...