2013. okt. 7.

Milánói makaróni

A recept forrása: desszert.eu

a szószhoz:
1 vöröshagyma
25 dkg konzerv gomba
20 dkg gépsonka felkockázva
15 dkg paradicsompüré
só, bors, fokhagyma, cukor
kakukkfű, bazsalikom, oregánó

a tésztához:
só, olaj
makaróni tészta

reszelt sajt a tetejére

A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk - közben a fokhagymát is hozzátesszük, és felöntjük egy kevés vízzel. Ezután a kockázott sonkát adjuk hozzá, mellyel kb. 10 percig pároljuk folyamatos keverés mellett.

A következő lépésben a gomba következik, és további 10-15 perc párolás. Legvégül a paradicsompüré, és a fűszerek kerülnek bele - só, bors, zöldfűszerek + egy kevés cukor, ha a pürétől savanyú lenne. Ha sűrű a szósz, akkor vízzel hígíthatjuk. 

A tésztát bő, sós-olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, majd tányérokba adagoljuk, és szószt merünk rá. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...