2013. okt. 29.

Vörösboros-fahéjas kuglóf


4 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
1 púpos ek. kakaópor
1 púpos ek. fahéj
1 vaníliás cukor
1,5 dl vörösbor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor

A sütőt előmelegítjük, a kuglóf-formát kivajazzuk, és kilisztezzük.

A tojássárgát a cukorral, és a margarinnal együtt habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott étcsokit, 1 púpos ek. kakaót, 1 púpos ek. fahéjat, a vaníliás cukrot, a 1,5 dl vörösbort, és a 25 dkg liszttel elkevert fél csomag sütőport. Jól kikeverem, majd óvatosan, fakanállal beledolgozom a 4 tojásfehérjéből felvert kemény habot.

A kikevert masszát az előkészített formába öntöm, elegyengetem, majd előmelegített sütőbe tolom, és kb. 1 órán át sütöm - tűpróba! Miután megsült, hagyom kihűlni, majd a formából kivéve porcukorral megszórva tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...