2013. okt. 18.

Sajttal töltött lángos

1 kg liszt
2 dl tejföl
fél liter tej
5 dkg élesztő
1 tojás
1 csapott ek. só
1 ek. olaj

olaj a sütéshez
reszelt sajt a töltéshez

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk belőle. Lisztezett felületen kb. 1 órán át kelesztjük, majd egy pohárral darabokat szaggatunk belőle.

Olajos kézzel kihúzogatjuk a "korongot", majd az egyik felére reszelt sajtot halmozunk, a másik felét ráhajtjuk, és összenyomjuk úgy, hogy ne tudjon a töltelék kifolyni belőle (a tészta ne legyen nagyon vastag, inkább vékonyabb, hogy könnyebben átsüljön).

Közben olajat hevítünk, és a töltött lángosokat kisütögetjük benne. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...