2013. okt. 3.

Tejfölös-szalonnás nokedli

egy adag nokedli
egy szelet kolozsvári szalonna
tejföl, só, olaj

Egy serpenyőbe teszem a felcsíkozott szalonnát, és öntök rá egy leheletnyi olajat. Pár percig sütöm a szalonnát, majd belerakom a forró vízzel leöblített nokedlit, és átforrósítom az egészet.

Tányérra szedem, megöntözöm bőven tejföllel, és ha kell, megsózom.

Tapasztalataim:
Szinte mindig problémát jelent nálunk, hogy mit csináljunk a megmaradt nokedlivel. Egyik este miután ismét láttam, hogy valószínűleg a kuka martaléka lesz megint, úgy gondoltam, készítek valamit belőle vacsorára. 

Nos, a legkézenfekvőbb, és leggyorsabb megoldásnak a fenti recept tűnt. Az íze olyan, mintha túrós tésztát ennék, ami szerintem elég jó pont! Sőt, el tudom képzelni ebédre is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...