2013. okt. 2.

Melegszendvics

Nem túl gyakran, de azért előszeretettel készítünk melegszendvicset is. 

Nos, itt ne gondoljon senki valami nagyon bonyolult receptúrára, inkább emlékeztetőül jegyzem meg magamnak, és a "rászorulóknak", hogy mivel is lehetne megtölteni a melegszendvicseket. A lista nem teljes, folyamatosan bővül.

Kétféle sütőnk van hozzá:






A képek a netről származnak, csak illusztrálási célzattal kerültek a bejegyzésbe.

A Bomann sütőt jobban szeretem, mert sokoldalúbb a felhasználása is, és tényleg igazi melegszendvicset készít. 

A Momert sütő viszont praktikusabb, mert nyugodtan csomagolhatok a férjemnek a belőle készült szendvicsekből, ugyanis nem kenek össze semmit vele.

Ezeken kívül még a mikrohullámú sütőt, és a gázsütőt is használhatnánk ilyen célzattal. Ami az előbbit illeti, a tapasztalatom sajnos az, hogy a mikrótól nagyon lagymatag lesz a berakott kenyér, a sajt pedig gusztustalanul olvad rá.

A gázsütőben való szendvicssütést még nem próbáltam, de a háztartási kisgépeken kívül talán az egyik legjobb módja a sütésnek!

Melegszendvics variációk:

1. háromszög alakú

A toast kenyereket kettesével párba állítom, majd széthajtva, mindkét felüket megkenem margarinnal, és lekvárral annyira, hogy lehetőleg ne folyjon ki. Összehajtom őket, berakom a sütőbe, és pár perc alatt aranybarnára sütöm.


2. háromszög alakú


A toast kenyerek belső felét megkenem margarinnal, szeletelt párizsit, és vékonyra felvágott hagymát teszek rá, összehajtom, és aranybarnára sütöm őket.


3. bomann sütő

A kiválasztott péksüteményt - kenyeret, zsömlét, kiflit -, megkenem margarinnal, és paprikás szalámi szeleteket teszek rá, majd betolom pár percre a forró sütőbe. Amikor gyöngyözni kezd a szalámi - a zsírja kisül -, kiveszem, és forrón tálalom.

4. háromszög alakú

A toast kenyereket megkenem margarinnal, és lekvárral, majd vékonyra vágott almaszeleteket teszek rájuk, összehajtok két-két kenyeret, majd berakom a sütőbe, és pár perc alatt aranybarnára sütöm a külsejét. Pikáns ízvilág!

5. háromszög alakú

toast kenyér - megkenve margarinnal - vékonyra szeletelt szalámi - összehajtok két-két kenyeret - aranybarnára sütöm

6. bomann sütő

kenyér, zsömle, kifli vagy más péksütemény - megkenve az általam készített fűszeres, édes almás-paradicsommártással - rá kolbászkarikák - addig sütöm, míg a kolbász zsírja el nem kezd kisülni

7. bolognai melegszendvics - sütőben

toast kenyér, megkenve bolognai spagetti alapból készített szósszal, reszelt sajttal megszórva - sütőbe tolom, addig míg ráolvad a sajt

Tapasztalataim:
Általában toast kenyeret használok a háromszög alakú melegszendvics sütő esetében, a Bomann sütőnél viszont bármilyen szeletekre vágott kenyér megteszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...