2013. okt. 11.

Konyakmeggyes szelet

A recept forrása: Küldd el a recepted magazin!

a barna lapokhoz:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
5 dkg cukor
2 ek. kakaó
2 tojássárgája
1 dl tej
5 dkg margarin

a töltelékhez:
10 dkg babapiskóta
magozott meggy
konyak vagy rum/aroma

a krémhez:
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin

a mázhoz:
10 dkg tortabevonó
2 ek olaj

A lapokhoz összegyúrjuk az alapanyagokat, majd kétfelé osztjuk a masszát. Kinyújtjuk, és lezsírozott tepsi hátán két lapot sütünk belőle.

A meggyet összekeverjük az aromával, a babapiskótát eltördeljük.

A krémhez csomómentesre keverjük a pudingport 2 dl tejjel. Feltesszük forrni a maradék tejet. Hozzáöntjük a pudingos krémet, beletesszük a cukrot és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, szobahőmérsékletű margarinnal habosra keverjük.

A feldarabolt babapiskótát az előzőleg elkészített krémbe keverjük a lecsepegtetett meggyel együtt.

Az alsó tésztalapot megkenjük krémmel. Befedjük a másik lappal és nehezéket teszünk rá. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljanak a lapok.

Másnap bevonjuk a sütemény tetejét csokimázzal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...