A recept forrása: Nők lapja
12 csirkeszárny
3 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (szárított is lehet)
15 dkg csiperke (konzerv is lehet)
2 dl tejföl
só, bors
2 babérlevél
1/2 citrom
3 ek. olaj
1 ek. liszt
A zöldségeket feldaraboljuk, a gombát, ha friss cikkekre vágjuk, a hagymát apróra, a csirkeszárnyakat pedig félbe.
A hagymát kevés olajon egy lábasban üvegesre pároljuk, majd rátesszük a csirkeszárnyakat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket is, és így az egészet tovább pároljuk. Felöntjük 2 l vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérral.
Lefedve 30-35 percig főzzük, liszt-víz-tejföl keverékével behabarjuk. Legvégül citromlét csepegtetünk bele ízlés szerint. Tálalásnál a leves tetejére petrezselymet szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.