50 dkg túró
3 tojás
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
zsemlemorzsa a panírozáshoz
porcukor a megszóráshoz
a mártáshoz:
20 dkg fekete szeder
2 dl zöld tea elkészítve
1 tk. étkezési keményítő (liszt is jó)
2-3 ek. méz
1 citrom reszelt héja
A villával összetört túróhoz adjuk a tojássárgákat, a lisztet, a zsemlemorzsát, majd sózzuk és összedolgozzuk, végül lazítjuk a felvert tojásfehérjével. Vizes kézzel ujjnyi vastag, 5-6 centis kroketteket formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük.
A mártáshoz a fekete szedret felöntjük a teával, felforraljuk, hozzákeverjük a kevés vízzel hígított keményítőt (lisztet), besűrítjük, mézzel, citromhéjjal ízesítjük, és lehúzzuk a tűzről.
Tálaláskor a kroketteket mártással locsoljuk meg, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.